Hälsokällan Zakrisdal

Aktuellt schema – gruppträning


Gruppträning:


Att träna tillsammans i grupp är både roligt och peppande! Hos oss finns ett varierat utbud av gruppträning för alla åldrar.

Vissa av passen är säsongsbetonade.

Under sommaren kör vi Yoga på Zakrisdalsuddens pir med solen i ansiktet och vågornas brus. Efter yogan finns det möjlighet till ett svalkande dopp i Vänern.

Under vintersäsongen tar vi fram längdskidorna och åker i Tuggelites skidspår.

Extra medlemsförmån är möjligheten att låna våra kajaker kostnadsfritt. Ta dig en härlig kajaktur och utforska vårt fina deltasystem i Vänern.

 


Passbeskrivningar

Skivstång

Styrkepass med skivstång och vikter. Instruktören går igenom olika muskelgrupper och rekommenderar vikter för varje muskelgrupp.


Zumba

Ett glädjefyllt, energifyllt och pulshöjande danspass som består av dansrytmerna merengue, salsa, cumbia och reaggeaton. 


Core

Ett stärkande pass där vi jobbar med bålövningar, ryggövningar och balans.


Full body training

Högintensiv träning med egen kroppsvikt för kondition och styrka.


Dance

Kom och dansa loss till olika låtar med olika steg till varje låt. Instruktören sätter sin prägel på passet genom att använda olika dansstilar och dansinfluenser.


Senior Dance

Enkla danssteg till varierande musik- och dansstilar.


Familjeträning

Kom och träna tillsammans hela familjen. Vi blandar stationsövningar med lek där vi jobbar upp både puls och svett.


Parträning

Träna med din partner, din bästa vän eller varför inte en arbetskollega. Här arbetar vi med övningar där vi använder varandra som redskap för att bygga upp styrka och kondition.

Löpning distans

Löpning i prattempo. Vi använder oss av våra fina omgivningar både genom terräng och på mindre stigar eller vägar, oftast på mjukt underlag. Instruktören ger tips på löpteknik och fokus ligger på kondition och uthållighet.


Löpning intervall

Högintensiv intervallträning varvat med återhämtning. Fokus på syreupptagningsförmåga och uthållighet.


Tabata

Högintensiv träning med egen kroppsvikt för kondition och styrka. En tabata är en serie av 8 intervaller där du utför 20 sekunder ansträngning följt av 10 sekunders vila. En tabata tar 4 minuter. Instruktören sätter ihop flera block inklusive uppvärmning/ nedvarvning/ stretch.


Senior tabata

Konditionsträning med egen kroppsvikt för styrka och kondition. En tabata är en serie av 8 intervaller där du utför 20 sekunder ansträngning följt av 10 sekunders vila. En tabata tar 4 minuter. I vår Senior tabata utför vi ca 5 intervaller. Instruktören sätter ihop flera block inklusive uppvärmning, nedvarvning och stretch.


Teknikträning längdskidor

Teknikträning på längdskidor och enklare vallningstips. Hålls på Tuggelite skidstadion på Skåreberget.


Paddla säkert kurs

Få grundläggande kunskaper som krävs för bra paddling på egen hand. I en trygg och säker miljö med erfaren instruktör får du möjlighet att utforska Vänerhavet från en kajak.


Kajak Tema

Upplev att paddla i mindre grupp. Utforska vårt fina deltasystem och känn friheten.

Booty

Focus ligger på att stärka och öka stabiliteten i underkropp och mage.


Yoga – Ashtanga

En fysisk och flödande yoga med positioner, asanas, hämtade från Ashtangayogan. Fokus ligger på andning och närvaro men du tränar även styrka, rörlighet och balans. Passar både vana utövare och nybörjare.


Yoga – dynamisk

En dynamisk yoga som influeras och inspireras av olika stilar och där lekfullhet blandas med djupa andetag i en mix av bekanta övningar. Alla kan vara med utifrån sina egna förutsättningar.


Spinning

Effektiv och medryckande konditionsträning med hjälp av motionscykel. Vi har olika passupplägg som intervaller, distans och olika teman.


Spinning för nybörjare

En introduktion till dig som aldrig testat spinning tidigare. Vi går igenom cykelinställning och tekniker så att du blir mer säker och bekväm på cykeln. Efter genomgången kör vi ett kortare konditionspass på cykeln.


Hitta ut i skogen

Vill du lära dig mer om karta och kompass, exempelvis för svampturen eller för att hitta kontrollerna vid orientering? Här har du möjlighet att få grundläggande kartkunskap och träna på lättare orienteringsbanor. Tryggt och säkert tillsammans med en erfaren instruktör.

"Är du intresserad? Vi berättar gärna mer!"

Ann-Charlotte

Tel: 073-504 00 37

E-post: ann-charlotte@halsokallanzakrisdal.se

”Eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.”


Öppettider: 05.00–23.00, varje dag
Adress: Zakrisdalsvägen 24, 653 42 Karlstad