Hälsokällan Zakrisdal

Om Hälsokällan Zakrisdal


Vi som driver Hälsokällan Zakrisdal heter Ann-Charlotte Alsbro och Per Andersson. Vi har en vision om en lokal träningsanläggning och samlingspunkt för alla åldrar, där alla ska känna sig välkomna. Nu förverkligar vi vår dröm.

Ann-Charlotte är certifierad personlig tränare och massör, har bland annat jobbat som instruktör och PT på Actic Sundstabadet. Ann-Charlotte är friskvårds- och anläggningsansvarig. Per fokuserar mycket på träningsformer som löpning, längdskidor, spinning och orientering. Per har ett förflutet som bland annat spinninginstruktör på SATS Karlstad.

Vi ser nu fram emot att träffa alla träningssugna i västra Karlstad!

Vi erbjuder


Hälsokällan är en komplett träningsanläggning med gym, gruppträning, personlig träning och massage. Vi bedriver även träning utomhus i unika, natursköna miljöer. Våra instruktörer är utbildade, har flera års erfarenhet av att arbeta på gym, coacha och leda träning. Vi erbjuder:

  • Träningsglädje nära dig.
  • Professionell träning med erfarna tränare.
  • En lokal träffpunkt.

Ledning


Ann-Charlotte Alsbro

Gruppträning

Personlig träning

Massage

Jag vill få människor att må bra och tycka att träning är roligt, energigivande och utmanade. Alla är vi olika och därför är det viktigt att utgå från den nivå som just du är på här och nu.

Då jag älskar att dansa ligger danspassen mig extra varmt om hjärtat.

Jag har arbetat som personlig tränare och gruppträningsintruktör på Actic Sundstabadet och massör på KAUIF.

  • Certifierad Personlig tränare av Branschrådet för hälsa.
  • Certifierad Massör av Branschrådet för hälsa.
  • Diplomerad Coach.

Per Andersson

Gruppträning

Min idrottsbakgrund ligger främst inom orientering och löpning där jag har meriter på elitnivå.

Som motionär har jag fokuserat på långlopp; bland annat har det blivit några svenska klassiker genom åren.

Jag har erfarenhet som gruppträningsinstruktör för spinning på Sats i Karlstad och Göteborg.

Jag är också en del av välgörenhetsprojektet Team Rynkeby God morgon Värmland 2020 som cyklist och tränare.

  • Johnny G Spinning Instructor.
  • Ledarutbildningar.
  • Banläggare orientering.

Helena Hassel

Kommunikation & marknadsföring

Jag har arbetat med kommunikation, grafisk form och marknadsföring sedan 1999.

Mitt intresse för träning och idrott har jag med mig sedan barnsben. Har tränat alla bollsporter som finns (nästan) och sprungit, cyklat, simmat och studsat, mer än jag varit stilla. 

Numer tränar jag allt som får mig att må bra. Alltifrån tennis till yoga, mtb och skidåkning.

I min roll på Hälsokällan får jag kombinera mina intressen för idrott och marknadsföring, tillsammans med ett inspirerande gäng människor. Kan det bli bättre?

Bakgrund


Drömmen om att starta upp en träningsanläggning har funnits med oss länge. Vi ville skapa en lokal samlingspunkt, nära hemmet här på Zakrisdal, där man kan ses och träna tillsammans.

Vi bestämde oss för att undersöka intresset bland boende och företag i närområdet och skickade i slutet av 2017 ut en enkät till cirka 800 hushåll och företag. Vi fick in många positiva svar, många önskade ett gym för styrketräning med hög tillgänglighet, gruppträning både inomhus och utomhus, samt möjligheter till personlig träning och massage.

Vi blev sporrade att gå vidare med planerna att starta upp en verksamhet här. Vi började i liten skala med massagebehandlingar i januari 2020 och under sommaren startade vi upp utomhusträning i

I november 2020 öppnade vårt nybyggda gym och vi har en växande skara medlemmar som gästar oss regelbundet.

Vår vision


Vår vision och slogan lyder: Träningsglädje nära dig!
Med det menar vi att vi vill skapa en familjär, professionell träningsanläggning nära ditt hem eller nära ditt arbete. "Nära dig" betyder också att vi har ett personligt engagemang för dig som kund.

Vi hoppas och tror att Hälsokällan ska bli en lokal träffpunkt där vi som bor eller arbetar i området lär känna varandra och samlas kring träning. Vi vill naturligtvis också välkomna människor från andra områden. Vår träningsanläggning ska präglas av hög tillgänglighet och vara öppen och välkomnande för alla.

Vårt läge nära natur och vatten är unikt och vi kommer därför att kunna erbjuda unika träningsmöjligheter utomhus.

Våra framtidsplaner


Tillsammans med medlemmar och blivande medlemmar vill vi i första steget etablera oss här. Vi vill sedan vidareutveckla tränings-, friskvårds- och hälsokonceptet i vår träningsanläggning genom olika aktiviteter, inomhus och utomhus, sommar som vinter.

Vi har många idéer och vi vill gärna utvecklas tillsammans med er!